Nieuws

Oktober 2017: Science Center Delft Tentoonstelling

Dutch Holographic Laboratory verzorgt van 7 tot en met 11 oktober een holografie expositie in het Science Centre van de TU Delft.

Op 7 en 8 oktober zal deze expositie algemeen toegankelijk zijn voor de bezoekers van het Science Centre . Het Science Centre heeft vooral ten doel om jongeren enthousiast te maken voor techniek en om ze meer begrip en belangstelling bij te brengen voor de manier waarop problemen technisch worden opgelost en hoe techniek nieuwe mogelijkheden creŽert.

Op 9, 10 en 11 oktober dient de holografie expositie als uitbreiding op de Face2Phase conferentie die georganiseerd is op initiatief van de faculteit Imaging Physics in samenwerking met Photonics.nl en SPIE.

De Face2Phase conferentie is gericht op imaging met fase informatie en er zullen onderwerpen worden behandeld zoals lensless imaging, aberration retrieval, adaptive and active optics, ptychography, holography, tomography, phase retrieval en andere toepassingen.

Dutch Holographic Laboratory exposeert 11 grote hologrammen. Hieronder bevinden zich bijvoorbeeld onder andere de volgende werken: De befaamde "Microscope" waar de functie van de microscoop is geintegreerd in het hologram. De "Brick" die toeschouwer de combinatie van horizontale en verticale parallax overtuigend laat ervaren. De grote hologrammen (100x200cm) van de Shroud of Turin die laten zien hoe vanuit gray scale calculatie vanuit een historisch 2D object een 3D hologram tot stand kan komen. 'Situational Awareness", dit hologram demonstreert dat dankzij de sterk verdichte informatie die in de holografische gratings wordt vastgelegd ook een gebeurtenis kan worden vastgelegd.

Face2Phase
Overzicht
Blinde Bart
Situational Awareness

Vrijdag 27 november 2015: Hologram "Planets" bij Robbert Dijkgraaf.

Op deze vrijdag gaf professor dr. Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute of Advanced Studies in Princeton USA, voor DWDD university een college op televisie over zwarte gaten. Het programma op de nationale televisie dat werd geproduceerd door de VARA trok 1,2 miljoen kijkers!
Om de holografische theorie, die gebruikt wordt om de schil van een zwart gat te verklaren, te illustreren gebruikt Robbert Dijkgraaf een hologram van Dutch Holographic Laboratory bv.
Deze holografische theorie is de nieuwste manier om het verschijnsel van de zwarte gaten wetenschappelijk te beschrijven. Het college eindigt daarom met de presentatie van ons hologram "Planets".
Het hologram "Planets" behoort samen met de hologrammen "Kupu", "Piano", "Flashtunnel" en "Molecule" tot een serie van vijf.
Deze vijf hologrammen waren in 1992 wereldwijd de allereerste computergegenereerde hologrammen die beschikbaar kwamen voor het publiek. Het hologram "Planets" van Dutch Holographic Laboratory kan nog steeds worden aangeschaft via onze webshop.

robbert dijkgraaf
robbert dijkgraaf
dwdd zwarte gaten
dwdd zwarte gaten
planets
planets© Dutch Holographic Laboratory B.V.